Brygga brygga och brygga.

Hej alla, Jonas här.

Hur mår ni? Själv mår jag bra, sitter här och hjälper en vän, eller snarare jobbar lite åt honom. Han är en vän som äger en bryggeri. Så han har bett mig att kolla på olika sidor, olika priser på olika produkter, bland de Ekuanot, som tidigare var humle equinox, jäskar i plast, jäshinkar, syresättning av vört, några slangar med, några belgiska jäst, med andra ord, listan är lång.

Men nu när jag är inne på allt det här, så blev jag jätteintresserad över bryggningsprocessen och vad man behöver för att brygga sin egen öl. Jag har varit ute på YouTube en hel del nu för att förstå hur det funkar och att brygga öl hemma verkar inte vara så komplicerad. Det som kanske är mest komplicerad är väl att hålla allt rent och att lyckas göra en god öl. På många av dessa videos har jag förstått att man måste vara något extremt försiktigt med hygienen, du kan alltså inte stoppa in en sked i kastrullen, lägga undan den och bara stoppa in den igen, man ska vara så noga att man ska rengöra skeden innan du stoppar den igen. Vad jag har förstått är att minsta lilla smuts under bryggningsprocessen kan orsaka att din öl förstörs helt och hållet. Det vore ju super tråkigt, men jag kan även tänka mig att man bara MÅSTE testa och begå en hel del misstag innan man lyckas med en god och bra öl. Så måste det väl vara.

Vad har ni för erfarenheter kring att brygga hemma? Har ni kanske gett er in på att brygga öl eller kanske ni har gjort annan alkohol hemma? Jag har en vän som är från Polen och hon gillar att göra sin egen äpplecider, något jag aldrig har smakat på dock, för att hennes man är något av en alkis, så alltid när man kommer hem till henne är allt borta hehe.

Ja ja, vi hörs i ett annat inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *