Plasten!

Om du vill veta mer om Mikaela och Jonas, läs mer!

Men nu ska vi fokusera på ett problem i världen. PLAST!

Varför pratar jag om det här just nu, för att jag satt och kollade på ett dokumentär om det här. Det är fruktansvärd hur plast massproduceras och även om man försöker återvinna, så går det sakta och de som återvinner hinner inte med det. Inte nog med det, all plats går inte att återvinna, tyvärr. Fallet är att det finns endast några få plastprodukter som kan återvinnas men det är inte all plast som har den förmågan och det är en stor lögn vi lever i att vi kan återvinna all plast som tillverkas. Vi som bor i Sverige är ändå måna om att återanvända vårt skräp men det är många andra länder i världen där man inte har samma vanor och samma medvenhet om vad plasten orsakar.

Det här mer plasten är verkligen ett globalt problem men det verkar inte vara ett problem många vill prata om. Visst, man kan tänka att alla återvinningsprogram är till för att medvetengöra människor om plastens problematik men världen över är verkligen annorlunda.

I dokumentären jag tittade på visades hur i Malaysia samlades ton och ton och ton av skräp, men inte tillverkad av de själva utan plast som har skickats dit från utvecklade länder som inte kan eller vill hantera sitt eget skräp. Bilderna som visades plast som hade tillverkats i andra länder, vilket betydde att landet användes som en slags soptunna.

Hur som helst, det är ett problem men jag tror att vi, de små människor, vi kan göra skillnad. Vi behöver bara tänka två gånger innan vi köper något gjort av plast eller som innehåller plast av något slag. Köp hellre något som bara är packad i en kartong än i plastförpackningar.

Våra barn behöver det.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *